Sund madlavning for alle.
Store og små gryder gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Okseinderlår, svinemørbrad, kyllingebryst Kød udskæres i pålægstynde skiver eller som tynde wookstrimler og anrettes i fade, hver for sig. Noget af kødet kan også marineres. Grønsagsbar Alle grønsager snittes fint i strimler/skiver og anrettes hver for sig i skåle. Rødløg i tynde ringe Løg i tynde ringe Porrer i tynde ringe Hvidkål snittes i tynde strimler Peberfrugt snittes i tynde strimler Gulerødder snittes i tynde strimler/rives, Champignon snittes i tynde skiver Bønnespirer skylles Ananas skæres i små tern Æbler skæres i tern Bananer skæres i skiver Tomater/datteriner halveres Agurk skæres i tern Iceberg snittes rosiner, kokosmel, ærter og majs hældes i skåle Krydrede olier til marinering og stegning Chiliolie, hvidløgsolie, sesamolie, ingefær-citronolie, karryolie. Chiliolie 4 dl rapsolie, chilipulver eller frisk/tørret chili efter smag, finthakket. Olien blandes med valgt chili og må gerne trække mindst et par dage, tildækket. Hvidløgsolie 4 dl rapsolie, 6-10 fed hvidløg, 2 tsk. fint salt. Olien blandes med presset hvidløg og salt. Den kan også trække i flere dage med hele hvidløgsfed.
Dressing til salaten. Hvidløgsdressing Syltet agurkedressing. Hvidløgsdressing 7 dl creme fraiche, 2-3 fed hvidløg, knust ½ dl hakket persille Lidt salt og citronsaft Syltet agurkedressing 7 dl creme fraiche 2-3 tsk. Sød sennep, måske mere 3-4 syltede agurker, små tern Evt. lidt finthakket løg Lidt salt og sukker Ris og nudler Tilberedes efter pakningen 1 kg basmatiris 1 kg ægnudler Ris og nudler holdes varme. Kan bruges som tilbehør eller steges med på panden. Citronfromage 3 æggeblommer, pasteuriserede = 0,6 dl 3 æggehvider, pasteuriserede = 0,9 dl 100 g sukker 1 ½ citron, saften 4 blade husblas 2 dl fløde Husblads udblødes i koldt vand. Læg husblas enkeltvis ned i en gryde med 1 liter koldt vand. Æggehvider piskes næsten stive. Æggeblommer piskes lyse og luftige med sukkeret. Fløden piskes til skum. Husblas, der er udblødt, knuges for vand og kommes tilbage i gryden, men uden vand. Smelt husblas ved lav temperatur. Når husblads er smeltet, tilsættes citronsaften. Mærk at blandingen er lillefingervarm. Den lillefingervarme husblads blandes i æggeblommeblandingen. Derefter blandes stiftpiskede æggehvider i æggeblommeblandingen. Til sidst blandes fløden i æggeblommeblandingen. Hæld fromagen i skåle. Stil dem koldt til de stivner. Pynt: flødeskum og hakket chokolade
Sesamolie 4 dl rapsolie, ½ dl sesamfrø, 4 tsk. krydder -urtemix, 2 tsk. salt. Sesamfrøene ristes let,  på pande før de blandes med olien. Ingefær-citronolie 4 dl rapsolie, 2-3 tsk. Revet ingefær, saft af ½ citron, 2 spsk. soya Karryolie 4 dl rapsolie, 1 spsk. Karry, 2 tsk. salt Bland karry med olie og salt.
Wook Amok - Wook Amok - Wook Amok.
Wookmaden fungerer ved at hver person har en pande. Derefter vælges kød, grønsager, frugt evt. ris eller nudler på en tallerken. Derefter krydrede olier. Panden skal være varmet op, derefter steges indholdet fra tallerknen i lidt ekstra olie + evt. salt og ekstra krydderier. Stegetiden er ca. 5-7 min. Der vendes rundt i blandingen under stegetiden. Husk at komme den færdige wookret på en ren tallerken. Derefter kan der suppleres med ris, nudler, ekstra grønsager, frugt, dressing, olie krydderier osv.
Kalitesser