Sund madlavning for alle. Kalitesser
Store og små gryder gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Bagværk
Stjernenødder
Stjernenødder 160 stk. 125 g smør 100 g sukker ½ æg + ½ - 1tsk. fløde/vand etc. Piskes godt sammen. 200 g hvedemel ½-1 tsk. sort peber 1 tsk. kanel 1 tsk. natron Hvedemel + krydderier og natron sigtes sammen. 1 stjerneanis + 25 g sukker Kværnes på elektrisk kaffekværn og sigtes. Bland det med melet. Melblandingen hældes i smørblandingen. Ælt til smidig dej. Del dejen i 8 dele og hver del rulles til tynd pølse. Skær hver pølse i 20 stk. Tril kugler og fordel dem på 2 bageplader. Bages ved 180 grader i 8-10 min. Til de er lysebrune og bagte. Afkøles og derefter kan de vendes i tempereret chokolade, lys, hvid eller mørk hvis der skal gøres ekstra ud af pebernødderne. Når chokoladen bliver tempereret rigtigt kan pebernødderne holde sig flotte, i lang tid, i en lukket dåse.