Sund madlavning for alle. Kalitesser
Store og små gryder gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Legeret suppe med kylling og asparges
1 kylling stor Diverse skrog fra kyllinger 4 løg + 8 hele nelliker 4 laurbærblade friske, Salt Kyllingeskrogene + kyllingen koges i gryde dækket med vand. Stik nellikerne i de pillede løg og kom dem i gryden til kyllingen sammen med laurbærblade. Tilsæt salt og kog til kyllingen er mør, ca. 1 time. Si suppen og pil kødet af kyllingen og skroget. Skær kødet i små terninger. Suppen 175 g smør, 140 g hvedemel 5 dl hvidvin, ½ citron, saften 200 g mandler, smuttede, grofthakkede 4 ds. Aspargessnitter Smørret smeltes i en stor gryde og bages op med melet. Tag gryden fra varmen og tilsæt 3 liter kyllingesuppe. Pisk suppen godt sammen og bring den til kogepunktet. Tilsæt hvidvin, citronsaft, kyllingekødet, mandlerne og asparges. Smag til og leger suppen. Legering af suppen 8 æggeblommer, pasteuriserede 5 dl fløde Fløde og æggeblommer piskes godt sammen. Kom ½ liter af suppens væske i legeringen og pisk det sammen. Hæld derefter legeringen i suppen. Nu må suppen ikke koge under varmningen. Smag til
Forretter og supper