Sund madlavning for alle. Kalitesser
Store og små gryder gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Koteletter med top af bagt kartoffelmos Kaperssovs Varme ærter med løg
Koteletter med top af bagt kartoffelmos 20 store koteletter, bankes ud Olie/smør Salt, peber, rasp, hvedemel æg Koteletterne bankes flade, vendes i mel tilsat krydderier. Derefter vendes de i æg og til sidst i rasp. Forsteg koteletterne i fedtstof på panden. Kartoffelmos: 6 kg kartofler skrællede, koges møre uden salt 350 g smør 6 æg 2 potter persille, hakket 400 g bacon, ristet sprødt 500 g løg, tern, stegt blødt 200 g revet ost Salt, peber Kartoflerne moses og røres med smør. Tilsæt æg, persille, løg og bacon. Derefter tilsættes salt og peber. Sprøjt kartoffelmosen på koteletterne eller fordel det med en ske. Drys med ost. Læg koteletterne i fade/bradepander og steg dem færdige i ovnen. 180 -200 grader til mosen er gylden og koteletterne er møre. Resten af mosen gratineres i ovnen i fade. Kaperssovs:: 150 g smør 150 g hvedemel 1 liter mælk/ eller noget er fløde ½ flaske hvidvin Kapers, eddike, sukker, salt, peber Evt. fond eller hønsesuppe Smelt smørret og tilsæt melet og bag det godt sammen. Tag gryden fra varmen et par minutter. Tilsæt mælken og pisk sovsen sammen. Varm sovsen og tilsæt vin, eddike, kapers etc. Kog sovsen igennem og smag til. Varme ærter med løg 1,2 kg ærter fine, 2 poser 200 g bacon 1,5 kg løg 1 potte persille Fedtstof til stegning Bacon steges sprødt og lægges til afdrypning Løgbåde steges møre. Ærterne varmes i kogende vand. Smid vandet væk. Tilsæt løg, bacon og persille, smag til med salt og peber.