Sund madlavning for alle. Kalitesser
Store og små gryder gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Tilbehør
Nøddekage med pærer
300 g hasselnødder 10 æggehvider 10 æggeblommer 300 g rørsukker 1 dl rasp ½ tsk. Bagepulver En smule salt 2 -3 pærer, små tern Lidt revet citronskal Nødderne males fint. Æggehviderne piskes stive med saltet. Pisk sukkeret i lidt efter lidt. Pisk til sukkeret er opløst. Bland æggeblommerne lidt efter lidt i æggehviderne. Bland nødderne med rasp og bagepulver. Bland nødderne i dejen og derefter pærerne. Kom dejen i et aflangt fad, ca. 20 x 30 cm, der er smurt med fedtstof. Bag kagen ved 150-160 grader i ca. 50 minutter. Afkøl kagen. Cremen 2½ dl fløde 100 g hakket chokolade Lidt pulverkaffe 1 tsk. Vanillesukker 1 spsk. Flormelis Pisk fløden til skum. Opløs lidt pulerkaffe i varm vand. Bland det hele i cremen og smag til. Cremen smøres på den kolde kage. Drys evt. med blåbær eller hindbær oven på cremen.