Sund madlavning for alle. Kalitesser
Store og små gryder gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Madpandekager, 12-14 stk. 325 g hvedemel 1 lille tsk. salt 5 æg 6-7 dl mælk Det hele piskes med håndmixer til klumpfrit dej. Dejen hviler i ca. 20 min. Før bagning. Pandekagerne bages på en pande i lidt olie eller smør. Der bruges ¾-1 dl dej pr. pandekage afhængig af pandestørrelse. Pandekagerne vendes når de er lysebrune. Efter bagning stables de oven på hinanden. Kylling i berbere 15 stk. kyllingebryst, strimles Steges ad flere omgange i olie. Berbere 2 spsk. Revet ingefær, 2 fed hvidløg, 1 løg, tern ½ tsk. Paprika, 1 tsk. salt, lidt peber ½ tsk. Nelliker, ½ tsk. Kanel, ½ tsk. muskatnød revet ½ tsk. Kardemomme, ½ tsk. Allehånde, ½ tsk. Fennikel, ½ tsk. koriander Det hele køres på food processor til pasta. Sovsen 1½ dl olie 1 kg løg i tern ½ dl citronsaft 1 dl paprika 2-3 dl tomatpure Vand, salt, peber Løg og olie svitses i en stor gryde. Tilsæt berbere, citronsaft, paprika, tomatpure og juster med vand. Kog til sovset konsistens. Kyllingestrimlerne blandes i sovsen. Smag retten til. Basmatiris med nødder 500 g basmatiris 3 spsk. Olie 2-3 løg hakkede 3 fed hvidløg hakkede 2 store gulerødder, revet groft 2 tsk. spidskommen 8 kardemommekapsler 4 tsk. stødt koriander 4 tsk. sorte sennepsfrø 2 laurbærblade 8-10 dl hønsebouillon 200 g cashewnødder Salt, peber Risene skylles i en fin sigte. Hæld risene i en skål med koldt vand i ca. 30 min. Risene drypper af i en sigte. Opvarm olien i en stor gryde og tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Efter 5 min. Tilsættes risene sammen med spidskommen, koriander, sennepsfrø, kardemommekapsler og laurbærblade. Steg videre i 3 min. Til risene er blandet med krydderierne. Hæld bouillon på risene og krydder med salt og peber. Risene bringes i kog, læg låg på og lad gryden småsimre i ca. 5-10 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 5 min. Rør nødderne i risene, smag til med salt og peber. Risene serveres som tilbehør
Madpandekager med kylling i berbere, basmatiris med nødder
Kødretter